IPJ Bihor confirma, CJ Bihor si drumarii nu si-au facut treaba la deszapezire. Amenzi de peste 25.000 de lei
Stiri Bihor

IPJ Bihor confirma, CJ Bihor si drumarii nu si-au facut treaba la deszapezire. Amenzi de peste 25.000 de lei

noriel.ro
La sfarsitul lunii februarie, vicepresedintele CJ Bihor, Traian Bodea si apoi infoOradea, semnalau lipsa utilajelor de deszapezire de pe drumurile din judet, faptul ca drumarii nu si-au facut treaba, dupa ninsorile din acele zile.

La acea data, intr-un alt ziar local, Presedintele CJ Bihor, Ioan Mang, contrazicea pe toata lumea, inclusiv pe colegul lui de la CJ Bihor, insistand ca drumurile sunt curate in Bihor.

Iata ca o confirmare a celor semnalate atunci, vine si de la politistii rutieri bihoreni, care au amendat firmele de deszapezire cu peste 25.000 de lei, pentru ca “nu și-au îndeplinit corespunzător sarcinile stipulate prin contracte sau prin lege

Citeste si: Scantei la CJ Bihor, Traian Bodea acuza necuratarea drumurilor, Ioan Mang: “s-a stricat o sararita”

decathlon.ro

Astfel, intr-un comunicat de presa, venit la redactie, IPJ Bihor precizeaza: “În perioada  24 februarie – 3 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat activități de monitorizare a respectării obligațiilor de întreținere corespunzătoare pe timp de iarnă a drumurilor publice de pe raza județului Bihor, respectiv deszăpezirea corespunzătoare a acestora.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri bihoreni au constatat opt situații în care persoanele juridice responsabile de activitățile de deszăpezire nu și-au îndeplinit corespunzător sarcinile stipulate prin contracte sau prin lege. În consecință, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat opt sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002, cu amenzi în valoare totală de 25.520 lei.

Neregulile au fost constatate pe D.N. 19 E – pe raza localității Cauaceu, pe D.J. 792/A – pe raza localității Miersig, pe D.J. 797 – pe raza localității Toboliu, pe D.J. 767G – pe raza localității Ineu, pe D.J. 191F – pe raza localității Otomani, pe D.C. 32 – pe raza localității Tăutelec, pe D.N. 1 – pe raza localității Tileagd și pe D.J. 190B – pe raza localității Șimian“.

Asadar,  informarea de presa venita de la CJ Bihor, din 28.02.2018, care spunea:”În urma ninsorilor din noaptea de 26/27 februarie 2018, toate utilajele companiilor responsabile cu deszăpezirea pe cele cinci zone ale județului Bihor și-au desfășurat activitatea de deszăpezire și curățare a drumurilor județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor conform graficelor stabilite prin contract. La această oră nu există drum închis sau nepracticabil”, a fost facuta “din birou”, incercand sa arunce praf in ochii bihorenilor.