Sorin Sipos revine ca prorector la Universitatea Oradea
Educatie

Sorin Sipos revine ca prorector la Universitatea Oradea

Începând de la 1 septembrie 2023, prof.univ.dr.habil Sorin Domițian Șipoș revine în echipa managerială a Universității din Oradea, în funcția de prorector responsabil cu domeniul relațiilor internaționale la nivelul instituției academice.

În urma consultării Senatului Universității din Oradea, în cadrul ședinței din 31.08.2024, rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, l-a numit pe domnul prof.univ.dr.habil. Sorin Domițian Șipoș  în funcția de prorector, rămasă vacantă din data de 29.07.2023.

Noul prorector al Universității din Oradea va superviza domenii precum: activitatea editorială a Universității, parteneriate și relații internaționale, mobilități externe ale cadrelor didactice și studenților, activitatea Bibliotecii UO. De asemenea, prof.univ.dr.habil Sorin Domițian Șipoș va coordona: Departamentul de Relații Internaționale, Editura Universității și Biblioteca UO.

Prof.univ.dr.habil Sorin Domițian Șipoș s-a născut la 14 iunie 1969, este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și cadru didactic al Universității din Oradea din anul 1993. Până la numirea sa în funcția de prorector, prof.univ.dr.habil Sorin Domițian Șipoș a fost director al Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, funcție din care s-a autosupendat pe durata mandatului său la conducerea executivă a instituției academice.

Ne găsiți și pe Google News