Foto – Video | Incendiu violent, in aceasta dimineata, langa Oradea, la un tren de calatori de pe ruta Arad-Oradea.
Stiri Oradea

Foto – Video | Incendiu violent, in aceasta dimineata, langa Oradea, la un tren de calatori de pe ruta Arad-Oradea.

În dimineața zilei de vineri, 01 septembrie a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu de amploare, izbucnit la un tren de călători cu două vagoane (trenul Regio 3331, cu două automotoare), care se deplasa pe ruta Arad-Oradea, evenimentul survenind la aproximativ patru kilometri de Oradea.

Apelul care sesiza producerea incendiului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), prin Sistemul Unic 112, la ora 06.25, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți cei 20 de pasageri autoevacuându-se în siguranță.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta deosebit de violent la nivelul întregului tren, în jurul orei 07.20, după care au acționat în continuare la fața locului, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, la ora 10.00 un echipaj de pompieri aflându-se încă la locul intervenției.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Ne găsiți și pe Google News