Incendiu la o patiserie din Oradea, provocat de un cuptor defect
Stiri Oradea

Incendiu la o patiserie din Oradea, provocat de un cuptor defect

În dimineața zilei de duminică, 21 februarie a.c., în jurul orei 07.00, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială situată pe strada Zaharia Stancu din municipiul Oradea, al cărei domeniu de activitate îl constituie fabricarea produselor de patiserie.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată au fost mobilizate de urgență echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime. În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent în interiorul podului, cu posibilitate de extindere la încăperile clădirii.

În urma evenimentului, au ars plăci de OSB din interiorul podului, aproximativ 120 metri pătrați astereală, circa 70 metri liniari coarne lemn și aproximativ 20 metri liniari grinzi de lemn din structura podului.

Pompierii militari au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la încăperi și reușind astfel să salveze bunuri de o valoare semnificativă, fapt pentru care proprietarul le-a adresat mulțumiri.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de un cuptor defect.

Angajații patiseriei au încercat în primă fază să stingă incendiul cu stingătoarele din dotare, însă numeroasele materiale combustibile au accelerat și dezvoltat rapid arderea.

Foto: arhiva