Incendii violente noaptea trecuta, din cauza cosurilor de fum neprotejate, la doua case din Alesd si Baita
Stiri Bihor

Incendii violente noaptea trecuta, din cauza cosurilor de fum neprotejate, la doua case din Alesd si Baita

Sâmbătă seara și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 04 – 05 februarie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a două incendii izbucnite, cel mai probabil din cauza coșurilor de fum neprotejate termic față de materialele combustibile, la două gospodării situate în localitățile Aleșd și Băița.

În seara zilei de sâmbătă, 04 februarie a.c., în jurul orei 22.05, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a județului Bihor (ISU Bihor) a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Obor din Aleșd.

Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat  operativ, echipajele Stației de Pompieri Aleșd,  cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelant, în aproximativ trei minute de la primirea apelului, ardea violent casa compusă dintr-o singură cameră, construită pe o suprafață de circa 15 metri pătrați, și acoperișul acesteia, existând pericolul extinderii flăcărilor la o altă locuință din apropiere și la un grajd.

Incendiul a fost stins în aproximativ 25 de minute, însă flăcările au afectat întreaga casă.

Cel de-al doilea apel care sesiza producerea unui eveniment similar, de această dată în localitatea Băița, a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, cu aproximativ 10 minute înainte de miezul nopții, la fața locului fiind mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității și un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta la nivelul întregului acoperiș al unei locuințe construite pe două niveluri (parter și mansardă), pompierii militari au realizat dispozitive de stingere atât în exteriorul, cât și în interiorul locuinței, acționând totodată pentru protecția altor două case din curte, aflate la circa trei metri de locuința afectată de flăcări.

Timp de aproximativ două ore și 30 de minute, pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, protecția camerelor de la parter și a celorlalte clădiri din curte și înlăturarea efectelor negative ale incendiului, forțele de intervenție reușind să salveze parterul casei și cele două locuințe din imediata proximitate a focarelor.

În urma producerii evenimentului a ars acoperișul casei,  pe o suprafață de circa 130 de metri pătrați și s-a degradat mobilierul din camerele de la mansardă.

Ne găsiți și pe Google News