Imagini cu solutia finala pentru noul terminal al Aeroportului Oradea (FOTO)
Stiri Oradea

Imagini cu solutia finala pentru noul terminal al Aeroportului Oradea (FOTO)

noriel.ro
UTI Grup a prezentat soluțiile finale pentru proiectarea și execuția noului terminal al Aeroportului Internațional Oradea, potrivit agentiei de stiri a CJ Bihor.

Clădirea noului terminal va avea o suprafață de 2.915 metri patrați, înălțime de 7 metri și va fi dispusă pe un singur nivel. Este o compartimentare standard pentru un aeroport de asemenea dimensiuni“, au spus reprezentantii UTI Grup, citati de News Bihor.

La sfarsitul lunii iulie s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția celui de-al doilea terminal al Aeroportului Oradea. Asocierea UTI Grup SA și Eldiclau SRL, a fost declarata câștigătoarea licitației.

Noul terminal va deservi partea de plecări pe rute interne. La terminalul deja existent se reconfigurează fluxul de pasageri. Vor exista două spații amenajate pentru check-in, aparat pentru scanare corporală, bagaje de mână și pentru bagaje de cală. La prezentare au participat și directorul Aeroportului, Gheorghe Pașc, dar și președintele Consiliului de Administrație, Bimbó Szuhai Tibor.

decathlon.ro

Conform proiectului “Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea” urmează să se construiască o clădire cu suprafaţa de 2.925 mp, capabilă să găzduiască aproximativ 600 de pasageri în acelaşi timp. Contractul presupune şi amenajarea terminalului vechi care va prelua doar pasagerii care se vor îmbarca pentru cursele internaţionale. Constructorul va  amenaja și o parcare nouă, cu o capacitate de 128 locuri pentru autoturisme, 3 locuri autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este 21.796.261 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei.