Ilie Bolojan: „Ferma de porci Nutripork îşi va închide activitatea în Oradea până cel târziu 2020”
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: „Ferma de porci Nutripork îşi va închide activitatea în Oradea până cel târziu 2020”

In conferinta de presa sustinuta ieri, Primarul Ilie Bolojan a anunțat că s-a definitivat înțelegerea cu firma Nutripork, iar protocolul urmează să fie pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 28 iunie.

În esență, condițiile din protocol sunt cele care au fost anunțate în cadrul unei conferințe anterioare. Clădirile în care se desfășoară activitățile fermei de porci va rămâne în proprietatea companiei, ei urmând să cumpere terenul pe care se află acestea, precum și un lac, situat înspre Sîntandrei.

Astfel, firma urmează să cumpere un teren de 11,4 hectare, plata acestui teren de 8 euro+TVA pe mp urmând să se facă în rate semestriale în următorii patru ani. Diferența de 6,5 hectare de teren urmează să fie preluată de către municipiul Oradea, imediat după semnarea acestui contract, iar Agenția de Dezvoltare Locală va dezvolta pe acel amplasament un nou parc industrial, Parcul Industrial IV, și va începe demersurile pentru obținerea avizelor și documentațiilor necesare obținerii statutului de parc.

Activitatea de creștere a porcilor va înceta cel târziu la sfârșitul anului 2020, urmând să fie relocată pe un alt amplasament până atunci. În felul acesta, pe de o parte se elimină problema posibilei poluări, și, de asemenea, putem dezvolta pe respectivul amplasament un parc industrial, firma având și ea intenția de a dezvolta o altă activitate economică de tip parc industrial, fie în colaborare cu Primăria Oradea, fie separat, având libertatea să decidă în ce formă va opera viitorul amplasament. La colțul proprietății orașului trece drumul de legătură Oradea-Sîntandrei, ceea ce va presupune că de la sfârșitul acestui an noi putem vinde sau concesiona parcele de teren de pe acel amplasament, accesul auto fiind asigurat în zona respectivă. Începând de anul viitor prin programele cu finanțare europeană de care beneficiază Compania de Apă vom extinde rețelele de apă și canalizare, în așa fel încât întregul amplasament să poată fi dezvoltat economic” – a declarat primarul Ilie Bolojan.  

Ne găsiți și pe Google News