Guvernul doreste desfintarea unor centre de permanenta din tara
Sanatate

Guvernul doreste desfintarea unor centre de permanenta din tara

Ministerul Sănătăţii pregateste un act normativ pentru asigurarea continuităţii şi decontării asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, dar si desfintarea celor neperformante, potrivit Mediafax

Ministerul Sănătăţii va solicita suplimentarea cu peste 25 milioane de lei a FNUASS pentru asigurarea finanţării necesare acestor centre. În prezent, un număr de 352 de centre de permanenţă se află in relaţie contractuală cu CAS si de asemenea, un număr de 27 de centre de permanenţă au primit aviz de înfiinţare din parte Ministerului Sănătăţii şi şi-au exprimat intenţia de a intra în relaţie contractuală cu CAS”, se arată în poziţia Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Centrele de permanenta si farmaciile deschise non-stop, in Oradea si judetul Bihor

Anterior, Sorina Pintea anunţase la Slatina că va promova un act normativ prin care să poată fi desfiinţate centrele neperformante.

Vorbeam de centrele de permanenţă. În ultima perioadă, am făcut o analiză a acestor centre pentru că, în ultima perioadă, tariful crescând foarte mult, din punctul meu de vedere, şi responsabilitatea celor care lucrează acolo trebuie să crească. Făcând o analiză la nivelul ţării, numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut aproximativ cu 30 la sută, ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condiţiile în care, categoric, la numărul de cazuri crescute, creşte finanţarea unităţii de primiri urgenţe, creşte şi finanţarea centrelor de permanenţă. Eficienţă zero şi atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să şi desfiinţăm aceste centre pentru că în primul proiect era vorba doar de înfiinţare”, a declarat Sorina Pintea.