Ilie Bolojan anunta construirea a doua noi pasaje rutiere in Oradea si unul la iesire din Osorhei, in 2024
Stiri Oradea

Ilie Bolojan anunta construirea a doua noi pasaje rutiere in Oradea si unul la iesire din Osorhei, in 2024

Presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan anunta ca a demarat licitația pentru construirea a două pasaje în zona municipiului Oradea, acestea facand parte dintr-o rețea de 6 pasaje rutiere ce vor fi construite în zona metropolitană a Oradiei în vederea fluidizării circulației și reducerii numărului de accidente.

La intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu Oneștilor, lângă magazinul Lidl (conform hărții alăturate), se va construi un pasaj rutier subteran, pe sub actualul sens giratoriu. Acest pasaj face parte din noua axă de circulație care va lega zona Sântandrei (centura și nodul rutier format la intersecția drumului expres Arad-Oradea cu drumul aflat în construcție spre Autostrada Transilvania) de zona centrală a municipiului Oradea. Pe noua axă, de anul acesta vor fi în construcție 3 pasaje: pasajul suprateran peste calea ferată și centură (pe Meșteșugarilor), pasajul acesta și cel subteran pe sub linia de tramvai de pe Decebal, construit de Primăria Oradea.

Citeste si: Primarul Oradiei a semnat contractul de finantare prin PNRR pentru noul pasaj rutier de pe DN1, spre Bors

La ieșirea din Oșorhei spre Cluj, peste actualul giratoriu de la drumul spre Fughiu, se va construi al doilea pasaj rutier (vezi harta alăturată). Acesta va asigura fluidizarea traficului la ieșirea de pe centura Oșorhei, aflată în construcție. Centura și pasajul vor elimina actualele blocaje la ieșirea din Oradea spre Cluj înregistrate în orele de vârf, atunci când navetiștii se întorc spre casă.

Harta Pasaj Osorhei
Harta Pasaj Osorhei

Ofertele pot fi depuse până în 29 februarie. După desemnarea câștigătorilor și semnarea contractelor se va trece la realizarea proiectelor tehnice. În vara acestui an vom începe efectiv lucrările. În vara anului viitor ambele pasaje vor fi deschise circulației. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, până la sfârșitul acestei luni urmând să semnăm contractele de finanțare.

Mulțumesc partenerilor noștri ADR Nord-Vest, primăriile Oradea și Oșorhei și CNAIR. Câștigarea finanțării este rezultatul eforturilor echipelor tehnice și de proiecte din Consiliul Județean Bihor și a proiectanților„, a transmis Ilie Bolojan

Ne găsiți și pe Google News