Primarul Oradiei a semnat contractul de finantare prin PNRR pentru noul pasaj rutier de pe DN1, spre Bors
Stiri Oradea

Primarul Oradiei a semnat contractul de finantare prin PNRR pentru noul pasaj rutier de pe DN1, spre Bors

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anuntat aseara ca a semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru un nou proiect de infrastructură rutieră, extrem de important pentru facilitarea traficului pe Calea Borșului, în zona parcului industrial I.

Este vorba despre viitorul pasaj realizat peste sensul giratoriu amplasat pe DN 1, care va asigura continuitatea circulației în zonă. Constructorul desemnat prin licitație publică a început deja forarea celor 36 de piloți care vor susține cele două culee ale viitorului pasaj și lucrează la devierea rețelelor de electricitate.

Obiectivul menționat face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede și realizarea unor drumuri colectoare, acestea din urmă fiind susținute din bugetul local.

Astfel, vom avea pasajul, cu o lungime de 1.043 de metri, care se suprapune cu traseul drumului național, începând la km 634 + 222 până la km 635 + 265″, a precizat Florin Birta

  • – un drum colector în lungime totală de 2.220 metri, amplasat pe partea dreaptă a drumului național, paralel cu acesta, începând la km 634 + 825 până la km 637 + 025, unde se intersectează în girația proiectată a drumului de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia – Borș.
  • – un drum de acces la Centrul Intermodal, care începe din intersecția cu drumul colector proiectat, în dreptul drumului național la km 636+ 335 și are un traseu în lungime de 665 m, până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal.

Proiectul „Pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal – Municipiul Oradea, județul Bihor” este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul 1 – Tranziția spre o economie verde, Componenta C4 – Transport sustenabil, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea obiectivului de investiții este 53.736.466,14 lei, fără TVA, durata de execuție fiind de 20 de luni.

Ne găsiți și pe Google News