Hotul care a sustras poseta unei pensionare, intr-un restaurant din Oradea a fost prins
Stiri Oradea

Hotul care a sustras poseta unei pensionare, intr-un restaurant din Oradea a fost prins

A fost gasit hotul, in cazul furtului de ieri dintr-un fast food din Oradea. Hotul este un barbat de etnie rroma, din localitatea Tinca, recidivist si proaspat iesit din puscarie. Politia banuieste ca ar fi autorul si al altor furturi.

Hotul a fost identificat la cateva ore de la incident, de catre o persoana care a observat poza lui pe facebook, sunand la 112, unde a dat relatii despre autorul furtului. La nici 4 ore de la anuntul facut de infooradea, politia l-a retinut pe infractor si l-a transportat la Oradea pentru audieri 

Din pacate, in cazul pensionarei deposedate de poseta, prejudiciul nu a putut fi recuperat, dar politia continua cercetarile pentru identificarea posibilitatilor de recuperare a prejudiciului.

Una peste alta, chiar daca este vorba de un furt ordinar, este demn de semnalat spiritul civic de care au dat dovada oradenii, astfel ca, in numai cateva ore poza distribuita de infooradea a fost redistribuita, la randul ei, de cateva mii de ori in spatiul public si preluata de ceilalti colegi din presa oradeana, ceea ce a ajutat la prinderea rapida a hotului.

IPJ a transmis in acest sens un comunicat, pe care vi-l redam mai jos:

„Luni, 20 martie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au identificat şi cercetat un bărbat de 55 de ani, din comuna Tinca, judeţul Bihor, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că luni, 20 martie a.c., în jurul orei 11.15, ar fi sustras poșeta unei femei din localitatea bihoreană Vadu Crişului, în timp ce aceasta se afla într-un local public din municipiul Oradea, în care aceasta avea documente de identitate, un telefon, o pereche de ochelari și aproximativ 6.500 lei, provocându-i un prejudiciu total declarat de 7.000 lei.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei îl bănuiesc pe acesta că, în perioada noiembrie 2016 – februarie a.c., ar mai fi comis alte trei furturi de poşetă, telefon şi portmoneu, toate pe raza municipiului Oradea, provocând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 lei, recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

La identificarea bărbatului de 55 de ani, bănuit de comiterea faptei, a contribuit şi un bihorean care, după ce a văzut imaginile, a sunat la 112″.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News