Saptamana politiei bihorene: Expoziţie cu peste 160 de desene sub genericul „Poliţistul, prietenul meu” (FOTO)
Stiri Oradea

Saptamana politiei bihorene: Expoziţie cu peste 160 de desene sub genericul „Poliţistul, prietenul meu” (FOTO)

Marţi, 21 martie a.c., în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea a fost organizată o expoziţie în cadrul căreia vor fi expuse peste 160 de desene cu mesaje preventive, realizate de elevi din clasa întâi din 12 unităţi şcolare din judeţul Bihor, implicaţi de poliţiştii de prevenire bihoreni în proiectul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”.

Expoziţia cu titlul „Poliţistul, prietenul meu” a implicat peste 150 de elevi de clasa întâi, cărora poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor le-au fost „profesori” dezvăluindu-le tainele profesiei de poliţst, dar şi reguli de comportament pe care trebuie sa le urmeze, cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Astfel, elevii primari de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Avram Iancu, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din municipiul Oradea, Colegiul Naţional „Octavian Goga” din municipiul Marghita, Liceul „Don Orione” Oradea, Liceul Teologic Greco Catolic „Iuliu Maniu” din municipiul Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” din Sânmartin, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Şcoala Gimnazială nr. 16 Oradea şi Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea au surpins în desenele realizate aspecte din activitatea curentă a poliţiştilor, evidenţiate printr-o paletă diversă de culori şi colaje.

De asemenea, în Orăşelul Copiilor au fost prezenţi şi poliţişti rutieri bihoreni, cu un autoturism de serviciu, pe care copiii l-au putut observa îndeaproape, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri bihoreni.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News