Guvernul a adoptat Ordonanta care prevede cresterea alocatiilor pentru copii, incepand cu 1 martie
Economie

Guvernul a adoptat Ordonanta care prevede cresterea alocatiilor pentru copii, incepand cu 1 martie

Guvernul a adoptat astăzi ordonanța privind majorarea alocațiilor copiilor, începând cu data de 1 martie. anuntand ca au identificat sursa de finantare pentru majorarea alocatiilor pentru copii.

Astfel, amendamentul depus de liberalul Robert Sighiartau, care a trecut de votul plenului reunit, cu 123 de voturi pentru si doar 119 voturi impotriva reprezinta victoria opozitiei in fata coalitie de guvernare.

Alocatiile copiilor vor creste, incepand cu 1 martie, astfel: Copii varsta 0-2 ani – 300 de lei, iar copii varsta 2-18 ani – 150 de lei.

Premierul a solicitat presedintelui Romaniei sa promulge Legea bugetului, cat mai repede, astfel incat majorarea alocatiilor sa poata intra in vigoare de la 1 martie 2019: “Sper că domnul preşedinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, astfel încât de la 1 martie să poată să fie plătite alocaţiile pentru copii. Adoptăm astăzi OUG care ne va permite acest lucru. Coaliţia PSD-ALDE a identificat corect sursa de finanţare şi Guvernul a pregătit acest act imediat după votul din Parlament,

 

loading...