Foto-Video | Se lucreaza la cele doua cămine studențești moderne prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală
Stiri Oradea

Foto-Video | Se lucreaza la cele doua cămine studențești moderne prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală

Dacă în iulie anul trecut începea excavarea fundației pentru cele două cămine studențești din campusul Universității, azi se toarnă deja planșeul de beton pentru etajul I al căminului C1.

Cele două cămine au fost ridicate pe malul stâng al pârâului Peţa, între noua Sala Polivalentă şi căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 de mp. Acestea vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri, în fiecare cameră urmând să fie repartizaţi doi studenţi.

Căminul C1 este orientat spre str. Făgărașului și Pârâul Peța, iar căminul C2 este cel orientat către Cartierul Europa, respectiv curtea Universității.

Azi a început turnarea planșeului peste etajul I (latura B) al căminului C1, care va fi finalizată în următoarele ore. Planșeul are o suprafață de 626 mp,  fiind necesari cca 120 mc de beton. Totodată, în zilele următoare se va turna planșeul peste etajul III (latura A)  a aceluiași cămin, aici planșeul având 373 mp, și necesitând cca 80 mc de beton.

În continuare se va turna planșeul și peste parterul Căminului C2 .

Constructorul este S.C IGNA Construct SRL, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este iunie 2024.

Proiectul de construire a celor două cămine studenţeşti face parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea. 

Valoarea lucrărilor de execuție, ajustată conform OUG nr. 47/2022, este de 34.812.728 lei (fără TVA).

Cămine studențești moderne prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală

Ambele cămine, atât C1 cât și C2 au regim de înălțime P+4 etaje, sunt prevăzute fiecare cu un lift cu capacitate de 6 persoane, iar în ceea ce privește încălzirea spațiilor , acesata se va face prin pardoseală.

În ceea ce privește structura funcțională, căminul C1 are la parter: 15 camere (zonă de cazare), zona de alimentație publică, o cabină de pază, spații tehnice. La etajele 1-4 se vor realiza 27 de camere de cazare/etaj, spații tehnice, chicinetă și spălătorie.

Căminul C2 are la parter 19 camere normale și 4 camere pentru persoanele cu dizabilități, o cabină de pază, spații tehnice, chicinetă și spălătorie. La etajele 1-4 se vor realiza 22 de camere de cazare/etaj, spații tehnice, chicinetă, spălătorie. Toate camerele de cazare de la etaje vor avea acces pe un baloc franțuzesc.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor la  căminul C2, au fost pregătite cofrajele aferente planșeului peste parter, respectiv s-a realizat montarea armăturii în vederea betonării planșeului, urmând ca în zilele următoare să fie turnat betonul.

De asemenea, în cadrul proiectului s-a propus ca, odată cu construirea căminelor C1 şi C2, să se realizeze și: amenajarea căilor de circulație auto şi pietonală, echiparea cu reţele de apă-canal, termoficare și branşare la Staţia termică-geotermală S.T.G.O., reţea de electricitate (translatarea postului trafo).

Având în vedere capacitatea limitată de cazare a căminului existent, era mai mult decât necesară  construirea de noi cămine, pentru a asigura confortul optim de cazare, respectiv de maximum doi studenți într-o cameră de cămin. Capacitatea de cazare în campusul Universității Oradea va crește, fapt ce va asigura condiții optime de ședere studenților.

Ne găsiți și pe Google News