A fost inaugurata a 3-a pista de pumptrack din Oradea si a doua construita integral de primarie
Stiri Oradea

A fost inaugurata a 3-a pista de pumptrack din Oradea si a doua construita integral de primarie

O nouă pistă pumptrack pentru biciclete, skateboard-uri, role şi trotinete, a fost recepționată zilele trecute. Este a doua pistă amenajată de către municipalitate și se află în parcul Salca II.

Demarate la începutul lunii octombrie, lucrările la pista de pumptrack din parcul Salca II au fost recepționate săptămâna trecută. Suprafața totală a pistei este de aproximativ 1.194 mp, iar lungimea ei de 305 m.

Lucrările au început cu decopertarea suprafeței, după care s-a continuat cu montarea pietrei sparte de diferite dimensiuni, astfel încât s-au realizat gâlmele (denivelările). La final s-a așternut stratul de asfalt și s-au realizat marcajele.

Pentru o mai bună integrare în spațiul verde și o imagine coerentă a parcului s-a optat pentru varianta construirii pistei de pumptrack din materiale naturale compactate manual și finisarea zonei de rulare cu asfalt, care oferă o bună  aderență”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș. 

Lucrările  au fost executate de S.C Drumuri Bihor.

Prima pistă de acest fel a fost amenajată pe strada Sovata – zona Crișului Repede, către centură.

Pistele de pumptrack sunt piste cu suprafețe și forme speciale, având denivelări și curbe antrenante, care pot fi parcurse cu bicicleta, trotineta, skateboard-ul, longboard-uri sau role.

Amenajarea acestor amplasamente a fost propusă în vederea valorificării unor spații neutilizate până în acest moment, care prin amenajare și funcționalizare pot canaliza dezvoltarea arealelor mai ample în care se află, aceste piste având impact mai ales în rândul tinerilor.

Ne găsiți și pe Google News