(Foto) Va miroase a canal pe strazi? Nu mai aruncati tampoane, scutece si servetele umede in wc-uri
Stiri Oradea

(Foto) Va miroase a canal pe strazi? Nu mai aruncati tampoane, scutece si servetele umede in wc-uri

Primăria Oradea atrage atenția asupra problemelor majore cauzate de înfundarea sistemului de canalizare din oraș, ca urmare a aruncării necorespunzătoare a diverselor materiale în toalete, în special a scutecelor și servețelelor umede.

Aceste practici incorecte generează blocaje frecvente în rețeaua de canalizare, ceea ce necesită intervenții costisitoare și perturbă viața locuitorilor.

Impactul Financiar și Operațional

Anual, echipele de intervenție ale CAO sunt nevoite să efectueze aproximativ 60 de intervenții majore pentru desfundarea canalizării. Fiecare astfel de intervenție are un cost estimativ de 4000 de euro, ceea ce se traduce în cheltuieli totale de aproximativ 240.000 de euro pe an. În plus, există peste 300 de intervenții minore anual, fiecare având un cost de circa 1000 de euro, însumând astfel alte 300.000 de euro pe an. Aceste sume considerabile ar putea fi redirecționate către alte proiecte benefice comunității, dacă nu ar fi necesare pentru desfundarea canalizării.

Zonele Cele Mai Afectate

Cele mai afectate zone sunt cele din preajma blocurilor de locuințe, a căminelor studențești și a unităților spitalicești, unde problemele se manifestă cu o frecvență și intensitate mai mare. Primăria solicită locuitorilor din aceste zone să fie mai atenți la deșeurile pe care le aruncă în toalete, pentru a preveni astfel de incidente neplăcute.

Apel către Cetățeni

Primăria Oradea face un apel către toți cetățenii să fie responsabili și să arunce deșeurile solide, precum scutecele și servețelele umede, doar în coșurile de gunoi. Utilizarea corectă a sistemului de canalizare este esențială pentru a menține un mediu curat și sănătos pentru toți locuitorii orașului.

Pentru a preveni astfel de probleme pe viitor, Primăria va demara și o campanie de informare și conștientizare, menită să educe cetățenii cu privire la utilizarea adecvată a sistemului de canalizare. De asemenea, vor fi instalate afișe informative în zonele cele mai afectate și în locurile publice frecventate.

Prin eforturi comune și o atitudine responsabilă, putem reduce semnificativ costurile și inconvenientele cauzate de blocajele din sistemul de canalizare și putem contribui la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru.

Ne găsiți și pe Google News