Foto | Primul amical, prima victorie pentru FC Bihor la startul pregatirilor
FC Bihor

Foto | Primul amical, prima victorie pentru FC Bihor la startul pregatirilor

După o săptămână şi jumătate de la startul pregătirilor, jucătorii de la FC Bihor au disputat sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola şi primul amical al acestei verii.

Elevii antrenorului Florin Farcaş au primit replica formaţiei Victoria Carei, o colegă de serie, sezonul trecut, în Liga a III-a.

Desfăşurat pe o căldură care a făcut ca şi în tribune să fie doar câteva zeci de spectatori, meciul a fost echilibrat în prima sa parte, dar în repriza a doua orădenii au dominat jocul, atunci când au marcat şi unicul gol al întâlnirii, prin Raul Clemeniuc, în minutul 74.  Astfel, rezultatul final al partidei a fost 1-0.

Antrenorul Florin Farcaş a pregătit două echipe distincte pentru cele două reprize. În prima jumătate a meciului i-a trimis în teren pe: Radu Bob – Flaviu Drăgan, Sergiu Bactăr, Alex Popa, Alex Stoian – Vadim Calugher, Ricardo Farcaş – Andrei Chindlea, Alexandru Sorian, Florin Chitaş – Marius Hosu.

În partea a doua au evoluat pentru FC Bihor: Mihai Pânzariu – Călin Jurj, Andrei Gal, Daniel Stan, Raul Clemeniuc – Răzvan Gunie, Loren Ioviţă – Andrei Moga, Tiberiu Serediuc, Ionuţ Ban – Sergiu Jurj.

De partea cealaltă, antrenorul principal al echipei din Carei, Mihai Sabău Svegler, i-a trimis în primele 33 de minute de joc în teren pe: Fila Karoly – Adrian Ciul, Cătălin Chencean, Lorand Kiss, Roland Vajda – Rafael Popovics, Norbert Barta, Darius Marina – Tudor Moldovan, Ervin Kinczel şi Denis Buhai.

Din minutul 33 au intrat: Nicuşor Dănuţ – Teodor Bârle, Claudiu Mihele, Luca Feher, Eduard Marina – David Farcaş, Cosmin Berindei, Eduard Dobrai – Răzvan Negreanu, Noah Farcaş şi Rareş Meşter.

În repriza a doua, tehnicinaul celor de la Victoria Carei a mai introdus pe teren şi alţi jucători care au fost utilizaţi în primele 33 de minute.

Prima ocazie mai periculoasă a partidei a aparţinut oaspeţilor, care la o incursiune în careu, au trimis în bară. A urmat apoi cea mai mare ocazie a primei reprize pentru FC Bihor, în minutul 32, când Marius Hosu a scăpat singur cu portarul dar a trimis în acesta din interiorul careului, mingea fiind deviată în corner.

În minutul 36, portarul Radu Bob s-a evidenţiat după un şut bun al celor din Carei, de la marginea careului de 16 metri, când goalkeeperul orădean a scos de sub transversală.

În fine, o ultimă ocazie mai periculasă a primei reprize s-a petrecut în minutul 40, când Vadim Calugher, noul jucător al Bihorului, a trimis un şut bun din poziţie centrală, dar portarul Nicuşor Dănuţ a reuşit să respingă.

În repriza secundă orădenii au dominat disputa. Pe acest fond, în minutul 70 s-au consemnat două ocazii bune la poarta oaspeţilor. Mai întâi a şutat Tiberiu Serediuc, din lovitură liberă de la 18 metri, dar mingea a fost deviată în corner. Apoi, în urma lovituri de colţ, de pe partea dreaptă, Andrei Gal a reluat cu capul din 4 metri, dar peste bară.

Golul a venit în minutul 74, când în urma unei centrări de pe dreapta, mingea a fost trimisă la bara a doua, de unde, din 2-3 metri, Raul Clemeniuc a reluat cu capul în plasă.

Până la final, în minutul 81, Tiberiu Serediuc a mai avut o lovitură liberă periculoasă, de la marginea careului. A trimis însă puţin pe lângă vinclu.

„A fost un prim contact cu echipa, un prim joc amical sau un prim antrenament 10 contra 10, putem spune. Am venit după opt zile de antrenament, pe o căldură insuportabilă, dar eu sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor, ţinând cont că am făcut două echipe echilibrate. Am dat posibilitatea tuturor să joace, dar una peste alta, cel mai îmbucurător lucru este că nu s-au accidentat. În cele din urmă am şi câştigat, ceea ce este o victorie de moral, pentru început”, a declarat, la finalul partidei antrenorul principal al formaţiei FC Bihor, Florin Farcaş.

Următoarea dispută pentru echipa „roş-albastră” va avea loc miercuri, 19 iulie, de la ora 18:30, tot la Stadionul Iuliu Bodola, în compania celor de la CS Socodor.

Ne găsiți și pe Google News