Un nou val de canicula! Doua coduri, galben si portocaliu, de canicula in intensificare au fost emise pentru judetul Bihor, pentru astazi si maine
Vremea

Un nou val de canicula! Doua coduri, galben si portocaliu, de canicula in intensificare au fost emise pentru judetul Bihor, pentru astazi si maine

Administratia Nationala de Meteorologie a emis  2 avertizari de canicula pentru judetul Bihor. Un cod galben valabila astazi, 16 iulie 2023 si cod portocaliu, valabila pentru ziua de luni, 17 iulie 2023.

Duminică (16 iulie) valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă în vest, sud, sud-est și local în centru. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade. 

Luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

cod portocaliu canicula oradea-bihor 17 iulie
cod portocaliu canicula oradea-bihor 17 iulie

Primăria Oradea a deschis incepand de miercuri, 12 iulie, trei containere anticaniculă, care au fost amplasate în Piața Cetate, Piața Decebal și la Piața Rogerius (vizavi de BCR /stația de tramvai).

Containerele sunt dotate cu aer condiţionat, apă potabilă rece, scaun, pat medicinal şi o masă, iar o asistentă medicală va asigura zilnic, în zilele cu disconfort termic determinat de caniculă, inclusiv sâmbăta și duminica, funcţionarea lor între orele 10.00 şi 18.00. Aceasta este pregătită să ofere primul ajutor, iar în caz de urgențe va solicita ajutor specializat.

Ne găsiți și pe Google News