Foto | Au fost plantati si cei 3 stejari rosii in Piata Unirii
Stiri Oradea

Foto | Au fost plantati si cei 3 stejari rosii in Piata Unirii

Azi s-au plantat în Piața Unirii și cei patru stejari roșii de mari dimensiuni, după ce săptămâna trecută s-a finalizat plantarea celor 11 mesteceni albi de Himalaya. Toți arborii sunt prevăzuți cu tuburi de irigare și cu sistem de tutorare.

Stejarul roșu (Quercus rubra) este un arbore de talie medie-mare, cu tulpina dreaptă, scoarța mult timp netedă și subțire, coroană rotundă cu frunziș bogat. Frunzele sunt mari, toamna devin pieloase și se colorează în nuanțe de arămiu, roșu, până la brun-roșcat.


Citeste si: Foto | Primaria Oradea a inceput plantarea celor 11 mesteceni albi de Himalaya in Piata Unirii


Astfel, fondul plantat din Piața Unirii este acum completat cu arbori de talie mai mare, care vor aduce atât un plus estetic zonei, cât și un confort crescut în perioadele caniculare.

Pentru mesteceni s-au respectat dimensiunile minime de 4 metri înălțime și circumferința trunchiului de 24 cm, iar pentru stejari de 8 metri înălțime și circumferința trunchiului de 40 cm.

Cele două specii de arbori au fost propuse de către arhitectul peisagist Diana Codrean în baza unui raport tehnic de specialitate, avându-se în vedere menținerea vizibilității clădirilor istorice din zonă.

Ne găsiți și pe Google News