Florin Birta: O nouă zonă pietonală în Piața Unirii a început de azi să prindă contur. (FOTO)
Stiri Oradea

Florin Birta: O nouă zonă pietonală în Piața Unirii a început de azi să prindă contur. (FOTO)

Viceprimarul Florin Birta a anuntat astazi, ca au inceput lucrarile la o noua zona pietonala in Oradea si anume cea care prevede crearea unui spatiu de relaxare in zona Bisericii Greco-Catolice Sfantul Nicolae, din vecinatatea Pietei Unirii.

O nouă zonă pietonală în Piața Unirii a început de azi să prindă contur. Proiectul de investiții prevede desfințarea gardului existent, care încadrează proprietatea Bisericii Greco Catolice Sfântul Nicolae, traseul urmând să se delimiteze vizibil prin montarea de cubeți din porfir, dispuși rectangular, care se vor folosi și pentru încadrarea bisericii“, anunta Viceprimarul Florin Birta

Lucrările sunt executate de asocierea formată din: S.C Gavella Com S.R.L, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile și S.C Edildrum Construct S.R.L., iar termenul de execuție  este de 5 luni.

Citeste si: Ilie Bolojan: “Pentru Oradea anul 2019 va fi un an al santierelor”. Investitii de peste 150 mil euro in urmatorii 2 ani

În ceea ce privește instalația electrică de iluminat, aceasta se va executa îngropat, iar stâlpii de iluminat vor fi personalizați cu stema municipiului Oradea.

Tot în cadrul acestui proiect de regândire a spațiului pietonal, va fi amplasată statuia marelui om politic Iuliu Maniu, în fața intrării în Biserica Sf. Nicolae, dinspre strada Iuliu Maniu.