OraDeACunoaște – avanpremiera concursului de robotica BRD First Tech Challenge
Educatie

OraDeACunoaște – avanpremiera concursului de robotica BRD First Tech Challenge

chilipirul-zilei.ro/
BRD First Tech Challenge este cel mai important concurs de robotică din România și se află la cea de-a treia ediție în acest an. Echipa de robotică “Modus Vivendi” a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” participă și în acest sezon competițional cu mult entuziasm, desfășurând o serie de activități de promovare a concursului în cadrul comunității locale a tot ceea ce ține de educația STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics.

În seria acestor activități se înscrie și evenimentul “OraDeA Cunoaște” – aflat iată la prima sa ediție – eveniment care se va desfășura în perioada 8-9 februarie 2019. Acesta se adresează echipelor participante în concursul BRD First Tech Challenge din întreaga țară, principalul scop fiind acela de a aduna echipele în urbea de pe Crișul Repede și de a le ajuta să-și împărtășească cunoștințele obținute pe parcursul competiției, în vederea îmbunătățirii performanțelor pe viitor.

Evenimentului este organizat pe parcursul a două zile: astăzi, 8 februarie, va avea loc la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” primirea celor 19 echipe participante din întreaga țară, festivitatea de deschidere care va începe la ora 16:30, urmată fiind de o serie de workshop-uri din domenii variate precum Marketing, Social Media, Programare, Printare 3D, Leadership – susținute de antreprenori și specialiști în domeniu.

 Mâine, în cea de-a doua zi, la Școala Gimnazială ”Dacia” din Oradea – începând cu ora 12 – vor avea loc meciurile demonstrative între roboții celor 19 echipe, meciuri ce se vor desfășura respectând regulamentul oficial al competiției BRD First Tech Challenge .

decathlon.ro

Astfel, pe parcursul întregii zile de sâmbătă accesul va fi liber în sala de sport a Școlii Dacia, astfel încât toți cei care vor dori să participe o vor putea face. Aceste meciuri vor fi prezentate și comentate de către cunoscutul actor orădean Richard Balint, care s-a alăturat acestui proiect cu mult entuziasm.

Meciurile demonstrative au și un caracter umanitar – Modus Vivendi venind în sprijinul colegului lor George, care are nevoie de operații urgente și costisitoare pentru a-și menține vederea. Astfel, participanții vor putea achiziționa bilete la o tombolă sau vor putea să cumpere marțișoare tipărite de către echipe la imprimantele 3D.

Informații suplimentare se pot obține accesând pagina de Facebook a echipei organizatoare a acestui eveniment – https://www.facebook.com/pg/RO061-Modus-Vivendi

Evenimentul este unul deosebit pentru orașul nostru, iar organizatorii ne transmit că ne așteptă cu drag!

Prof.: Daniel Topala

Program concurs robotica oradea