Florica Chereches: Să trecem la fapte, pentru a raspunde dorintei romanilor
Florica Chereches

Florica Chereches: Să trecem la fapte, pentru a raspunde dorintei romanilor

După cum știm cu toții, Moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Dăncilă, a întrunit un număr suficient de voturi, ceea ce înseamnă o primă victorie a opoziției unite printr-un scop comun. Partidul Național Liberal a inițiat această moțiune nu pentru a face campanie electorală sau doar pentru a demonstra că PSD-ul nu mai deține majoritatea parlamentară, ci pentru a opri o guvernare catastrofală, iar apoi pentru a începe reconstrucția României.

Observ cu tristețe și chiar nedumerire, o reținere a partidelor  din opoziție de a sprijini Partidul Național Liberal în acest demers al reconstrucției. Pot să înțeleg calcule politicianiste care să determine unele partide să nu intre la guvernare alături de noi, dar în aceste condiții de neasumare a guvernării, nu pot să înțeleg nehotărârea privind acordarea sau nu a votului de încredere viitorului cabinet Orban. Nu pot înțelege cum anumite partide, care au votat moțiunea dar nu își asumă guvernarea, pun acum condiții pentru a sprijini viitorul guvern. Pentru ce am votat această moțiune, stimați colegi? Dacă doar pentru a trimite guvernul Dăncilă într-un interimat, vă spun că nu este destul!

Și noi ne dorim alegeri anticipate, care pot să dea legitimitate guvernării. Și noi dorim o reconfigurare nouă a Parlamentului într-o formă care să reflecte dorințele românilor. Însă trebuie să înțelegem consecințele acestei soluții: guvernul Dăncilă rămâne interimar încă cel puțin 5  luni, în care va distruge totul în urma sa! Va fi responsabil pentru închiderea exercițiului financiar al acestui an, dar și de planificarea bugetului pentru anul următor, an în care știe bine că nu se va mai afla la putere. Vedem în aceste zile cum vistieriile primăriilor PSD se umplu de bani; după cei 1,3 miliarde de lei alocați primăriilor PSD săptămâna trecută, urmează încă un miliard în această săptămână. De asemenea, clientela politică a PSD a început să ia cu asalt instituțiile publice, deodată  fiind deschise zeci de concursuri pentru funcții de conducere sau făcându-se angajări pe posturile care nu necesită concurs..

Stimați colegi, acest interimat PSD trebuie să ia sfârșit cât mai repede posibil. Cinci luni de zile, cât ar fi de așteptat până la alegerile anticipate, sunt suficiente pentru ca PSD să compromită bugetul de stat pentru mulți ani de acum încolo. Ne aflăm într-o situație critică care nu mai poate suporta amânare. Este evident că cine nu votează, dorește menținerea la guvernare a doamnei Dăncilă și cu guvernul ei demis, care se ocupă de abuzuri, de angajări, de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal, în funcții publice, în special în funcții publice de conducere.

Dragi colegi din opoziție, lăsați jocurile politice, calculele electorale sau propriile interese! Votați noul guvern și haideți să ne apucăm de treabă!

Ne găsiți și pe Google News