Florica Chereches: PSD interesat de cantitate nu de calitate in invatamantul romanesc, si acuza guvernul de populism ieftin
Florica Chereches

Florica Chereches: PSD interesat de cantitate nu de calitate in invatamantul romanesc, si acuza guvernul de populism ieftin

PSD lansează încă o masură populistă, menită să manipuleze părinții copiilor, de această dată, oferind 10 (zece) lei pentru fiecare zi de prezență a copiilor la şcoală. Acelaşi PSD care în urmă cu câteva luni încerca sa refuze alocatiile copiilor, acelasi PSD care nu reuşeşte să asigure manuale scolare, transport pentru copiii din mediul rural, şcoli renovate, acelaşi PSD care menține învățământul românesc la cel mai scăzut standard din Europa, sustine deputatul Florica Chereches.

Concret, Cristian Socol, economist al PSD, a anunţat, duminică seara, pe contul său de Facebook că statul ar putea plăti vouchere de 10 lei pentru fiecare zi pe care un elev o petrece la şcoală. Socol, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a explicat că banii ar urma să fie încasaţi de elevii cu prezenţă integrală la şcoală în luna următoare contorizării prezenţelor: „Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul şcolar 2020-2021 şi a celor din învăţământul gimnazial

Deputatul Chereches, care este si Vicepresedinte al Comisiei pentru Educatie din Camera Deputatilor, a explicat ca: “Guvernul dovedește și prin această măsură populistă că nu are o viziune clară și nici soluții pentru rezolvarea problemei abandonului școlar și că e interesat mai mult de cantitate, decât de calitate. PSD nu este interesat să dezvolte învățământul romanesc, ci sa creeze dependență față de Statul Roman, folosindu-se, de părinții elevilor, ca bazin electoral.  Simpla prezență la școală ar fi suficientă și ar trebui plătită suplimentar, în viziunea acestui guvern incompetent. Alocarea haotică de resurse, fără un plan clar de prioritizare a investițiilor în funcție de nevoi și fără urmărirea unor indicatori de calitate, aduce grave prejudicii calității actului educațional în România.

Să premiezi copilul doar pentru că vine la școală, deși statul plătește deja pentru școlarizarea lui, este o nouă absurditate pe care ne-o propune acest guvern. Culmea e că între timp, modifică legea  prin ordonanță de guvern, astfel încât naveta școlară să nu mai poată fi decontată de autoritățile județene, acesta nemafiind considerat un serviciu public, a mai explicat in comunicatul de presa al Floricai Chereches.

Intre timp, Cristian Socol s-a răzgândit. Acesta a șters mesajul în care era propusă ideea de a da elevilor 10 lei pe zi, cu condița de a nu lipsi de la școală. Toate postările sale privind programul de guvernare au dispărut din mediul online.

Partidul Național Liberal propune măsuri concrete pentru reducerea abandonului școlar, care este încă la cote alarmante în România. Iată câteva dintre acestea:

  • Creșterea finanțării per elev
  • Acordarea unei mese la școală fiecărui elev din România
  • Generalizarea programului After School
  • Decontarea navetei școlare
  • Îmbunătățirea infrastructurii școlare, cu prioritate în mediul rural
loading...