Florica Chereches: Programul de Guvernare al PSD, la capitolul educatie, ar putea fi inclus in categoria Fake News
Florica Chereches

Florica Chereches: Programul de Guvernare al PSD, la capitolul educatie, ar putea fi inclus in categoria Fake News

În Programul de guvernare al PSD, la capitolul Educație, apare printre promisiuni construirea a 2500 de grădinițe și creșe precum și modernizarea a 2000 de școli până în anul 2020, arata deputatul Florica Chereches.

În cadrul PNDL – etapa I (2013-2019), prin domeniul specific realizarea/ extinderea/ reabilitarea/ modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt incluse la finanţare: 356 de grădiniţe şi creşe, cu o valoare totală a alocării financiare de 274.033 mii lei, şi 819 şcoli, cu o valoare totală a alocării financiare de 842.281 mii lei. În cadrul acestei etape însă, conform datelor apărute în spațiul public, au fost finalizate doar 64 de grădinițe și creșe, respectiv 120 de școli, adică, 15.65 % din total. Confirmați aceste informații apărute în presă?

În cadrul PNDL etapa II, au fost incluse la finanțare 863 de grădiniţe şi creşe, cu o valoare totală a alocării financiare de 1.181.872 mii lei, şi 1.359 şcoli, cu o valoare totală a alocării financiare de 2.373.885 mii lei. Datele oficiale însă arată că au fost finalizate numai 20 de grădiniţe şi creşe, respectiv lucrările pentru 47 de şcoli, adică 3% din totalul unităților incluse în proiect.

Avand in vedere acestea, Chereches o chestioneaza pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, cu privire la realizarea promisiunilor electorale: “Stimată Doamnă Ministru, având în vedere că programul PNDL I se încheie peste un an, iar PNDL II este deja la jumătatea termenului, cum va fi posibilă realizarea obiectivelor impuse în programul de guvernare având în vedere procentul actual de finalizare extrem de mic al proiectelor?  Ce măsuri veți lua pentru atingerea acestor obiective de investiții, atât de necesare? Cine va fi responsabil și ce măsuri se vor lua în cazul nerealizării obiectivelor declarate în programul de guvernare?

Intr-o scurta declaratie facuta pentru InfoOradea, deputatul PNL Bihor, Florica Chereches a spus ca: “Programul de guvernare al PSD, cel putin la partea cu educatia, ar putea fi inclus, cu usurinta, la capitolul “fake news”, deoarece promisiunile electorale nu corespund cu realitatea din teren si nici nu se intrevad imbunatatiri, avand in vedere ca la fiecare rectificare bugetara educatiei i s-au taiat bani”

loading...