Florica Chereches: Cu ce v-a deranjat programul After School, domnilor de la „Educatie”? Ce alternative oferiti?
Florica Chereches

Florica Chereches: Cu ce v-a deranjat programul After School, domnilor de la „Educatie”? Ce alternative oferiti?

Conform noului Cod de Etică al învățământului românesc, profesorii nu mai au voie să perceapă vreo taxă pentru activitățile desfășurate în incinta școlii. Acest aspect afectează și programul After School, extrem de important atât pentru copii dar și pentru părinții care nu pot să plece de la locul de muncă înainte de ora 16:00, și nu au rude la care să apeleze pentru supravegherea copiilor.

Beneficiile programului After School au fost remarcate atat de copii, părinți, dar și profesori. Atenția sporită primită de către elevi aduce reale beneficii la fixarea și clarificarea informațiilor predate în timpul orelor de curs. Părinții de altfel sunt dispuși să plătească pentru această activitate și doresc continuarea programului. Este o greșeală să fie suspendat acest program în timpul anului școlar, fără un anunț prealabil și fără a se oferi alternative.

Astfel, deputatul PNL, Florica Chereches a solicitat ministrului intermar la Educatie sa explice masura interzicerii acestui program si sa observe ca After school-ul era foarte apreciat de multi elevi, parinti si profesori.

Stimată Doamnă Ministru, având în vedere că măsura suspendării acestui program contravine intereselor elevilor și părinților lor, ce măsuri va lua Ministerul Educației pentru a asigura continuitatea programului After School în urma adoptării noului Cod de Etică, mai ales că din păcate, programul „Școală după școală” nu este încă generalizat?

De asemenea, deputatul liberal ii solicita ministrului Educatiei sa vina cu propuneri alternative in cazul in care programul After School va fi totuși eliminat?

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News