Festivalul Martisorului in Piata Unirii, joi 1 martie 2018
Evenimente

Festivalul Martisorului in Piata Unirii, joi 1 martie 2018

Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Primăria Oradea, Prefectura Județului Bihor, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Societatea de Medicină Transfuzională ”Karl Landsteiner”, Plastor S.A., Ansamblul ”Datini din Bihor”, Asociația ”Folclor Fără Frontiere”, Select S.A., asociațiile studențești CCSISEO/IEMI, USO, AIESEC, ELSA, ASMO, ASSO, CCSISEO, vă invită la “FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI”

Veniți cu noi în Piața Unirii, Joi, 1 Martie 2018 la ora 17:00 pentru a face parte din cel mai mare mărțișor uman!“, anunta organzatorii.

Festivalul are ca scop păstrarea vie a tradiției poporului roman de a marca începutul primăverii prin celebrarea femeii ca simbol al continuității și renașterii vieții. Crearea și purtarea talismanului solar, a șnurului alb și roșu, obicei secular investit cu crezul de a aduce forță și prosperitate este reinventat în fiecare an în forme și semnificații felurite – de la un simplu gest de prietenie la un eveniment astronomic.

Evenimentul se încadrează și în seria de manifestări dedicate Centenarul Unirii: împreună, trup lângă trup vom transforma simbolul mărțișorului în numărul 100.

De asemenea, organizatorii indeamna pe cei care au costume populare sa vina imbracati cu ele, pentru a da culoare evenimentului, dar si pentru a promova valorile si traditiile romanesti, in prag de Centenar

Mai multe detalii despre eveniment gasiti AICI