Eveniment inedit in Oradea: RePatriot – ziua Diasporei „Oradea e Acasă”
Evenimente

Eveniment inedit in Oradea: RePatriot – ziua Diasporei „Oradea e Acasă”

Anul acesta, în cadrul Zilei Diasporei, Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune, organizeaza evenimentul RePatriot – ziua Diasporei „Oradea e Acasă”. Evenimentul este organizat si cu sprijinul Primăriei și implicarea Fundației Romanian Business Leaders, prin RePatriot.

Evenimentul va avea loc duminică, 13 august 2017 si se va desfasura dupa urmatorul program

Manifestările de la ora 14:00, cu un scurt tur ghidat al Pieței Unirii în care participanții din diaspora, dar și localnicii deopotrivă, vor putea vizita cele patru lăcașe de cult reprezentative din Piața Unirii din Oradea, respectiv Biserica cu Lună (ortodoxă), Catedrala Sfântul Nicolae (greco-catolică), Biserica Sfântul Ladislau (catolică) și nu în ultimul rând Sinagoga Zion.

De la ora 16:00, vă așteptăm la sediul Primăriei Municipiului Oradea, unde va avea loc Conferința „Oradea e acasă!”.  În cadrul acesteia, Municipalitatea dorește să înțeleagă care sunt măsurile pe care cei care locuiesc în diaspora le văd necesare pentru ca Oradea să devină cu adevărat acasă. Mai mult, reprezentanții echipei RePatriot –  Hilde Brandl și Lucian Rotar – prezenți la eveniment, vor aborda subiecte privind oportunitățile de afaceri, programe de finanțare şi dezvoltarea unei afaceri în România.

Începând cu ora 19:00, în Cetatea Oradea, orădenii de aici și de pretutindeni se pot bucura de un spectacol folcloric. În această perioadă echipa RePatriot aplică un chestionar online către românii din diaspora, cu accent în acest caz pe orădeni, prin care sunt solicitate opinii sau chiar propuneri de măsuri pe care Municipalitatea le poate implementa pentru a crea un context socio-economic mai bun celor care deja locuiesc aici, cât și pentru cei care ar dori să revină acasă.

Citeste si: An bogat in evenimente in Oradea, in 2017. Ce evenimente ne pregatesc Primaria si APTOR

Administrația locală dă o atenție deosebită procesului de îmbunătățire a contextului economico-social local, planul de măsuri de dezvoltare având efecte benefice care vor crea un context normal în Oradea, similar cu cel cu care sunt obișnuiți cei care locuiesc în afara țării.

Oradea și-a asumat această direcție ca prioritate, fiind convinsă că rezultatele unor astfel de inițiative vor ajuta și comunitatea locală sau cei care deja locuiesc în Oradea sau România.

loading...