Evaziune de peste 280.000 lei, facuta de administratoarea unei firme din Oradea
Stiri Oradea

Evaziune de peste 280.000 lei, facuta de administratoarea unei firme din Oradea

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale orădene, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 280.000 lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de o femeie de 26 de ani, din municipiul Oradea, bănuită de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe aceasta că, în mod repetat, în perioada iulie 2014 – decembrie  2015, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societății documente de achiziţie (facturi) fictive în valoare totală de 526.172 lei, fără justificare economică sau comercială, care nu aveau la bază operaţiuni reale, în scopul diminuării bazei impozabile şi sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.      

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este în valoare de 281.271 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au recuperat 100.000 lei din prejudiciul provocat, prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cea în cauză și de societatea comercială administrată de aceasta.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.