Dupa 4 ani de mandat, sefii actuali ai CJ Bihor tot la studii de fezabilitate au ramas.
Stiri Bihor

Dupa 4 ani de mandat, sefii actuali ai CJ Bihor tot la studii de fezabilitate au ramas.

Cand patru ani nu faci nimic si inainte de alegeri incepi sa semnezi contracte doar pentru studii de fezabilitate inseamna ca ai o problema, mai ales ca firma care se va ocupa de documentatii si studiul de fezabilitatre este una abonata la contractele cu statul, cu legaturi in zona PSD. Despre legaturile acesteia puteti citi AICI

Astfel, miercuri, 02.09.2020, Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a documentațiilor necesare obținerii avizelor și autorizațiilor pentru șoseaua de centură a Municipiului Marghita. Studiul de fezabilitate va fi întocmit de S.C. ROMAIR CONSULTING S.R.L., cu sediul în București, iar contractul de finanțare are valoarea de 135.000 lei fără TVA, se arata in comunicatul CJ Bihor.

Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor: „Consiliul Județean Bihor s-a angajat să finanțeze, prin ADD, elaborarea SF-ului. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție trei luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate, documentație ce va propune trei variante de construcție a șoselei ocolitoare.

Parteneri în cadrul proiectului sunt UAT Marghita, UAT Tăuteu și UAT Abrămuț.

interlink.ro

Pocsaly Zoltán, primar UAT Marghita: „Astăzi, nu avem variante, și tot traficul este direcționat prin municpiul Marghita. Se crează disconfort pentru șoferi, dar și pentru locuitori. Traficul greu trebuie direcționat spre o șosea ocolitoare. Am identificat o soluție de finanțare a proiectului, și după finalizarea SF-ului, vom demara procedura pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).”

Anul acesta, Consiliul Județean Bihor va asigura, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, finanțarea studiilor de fezabilitate și pentru proiectele de infrastructură în orașele Vașcău și Valea lui Mihai. Pentru UAT Vașcău, proiectul ar însemna continuarea șoselei de centură Beiuș-Ștei-Lunca, convenabil, exact la finalul mandatelor sefilor CJ Bihor, dupa ce patru ani de zile zeci de proiecte au fost abandonate, iar unele incepute si neterminate.

Ne găsești și pe Google News