„Oradea next level”.  Un nou spatiu pietonal de relaxare pe malul Crisului Repede
Stiri Oradea

„Oradea next level”. Un nou spatiu pietonal de relaxare pe malul Crisului Repede

De curand a fost finalizata amenajarea promenadei de pe malul stang al Crisului repede, un proiect inceput anul trecut in luna aprilie si finalizat in vara acestui an, vine în continuarea amenajărilor și regularizărilor anterioare efectuate în Oradea pe diferite porțiuni ale Crișului Repede, având în vedere și faptul că o parte din lucrările existente au suferit degradări și distrugeri în timp.

Prin crearea de noi spații pietonale și amenajarea unui centru prietenos cu pietonii, ne dorim ca orădenii, dar și turiștii să se poată bucura de spații de relaxare și liniște. Suntem siguri că după acest proiect de reabilitare, promenada malului stâng al Crișului Repede va deveni o zonă atractivă, completând armonios, prin amenajare, imaginea clădirilor istorice din jur„, a declarat Viceprimarul Florin Birta.

Conform proiectului, s-au executat lucrări de restaurare și lucrări arhitecturale, atât la cota străzii cât și la cota râului.

La cota râului au fost efectuate lucrari ce constau în reconstituirea taluzului, cofrarea și executarea jardinierei și soclurilor stâlpilor de iluminat, montarea blocurilor de granit pe suprafața gradenelor, placarea jardinierelor și piedestalelor corpurilor de iluminat, a platformei de 2,5 m și a rampei.

interlink.ro

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” a fost finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.1, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Ne găsești și pe Google News