Incendiu la un azil de batrani din Oradea, in aceasta noapte
Stiri Oradea

Incendiu la un azil de batrani din Oradea, in aceasta noapte

În cursul nopții de joi spre vineri, 4 septembrie 2020, pompierii militari orădeni au stins un incendiu izbucnit la un centru de reintegrare socială – cămin pentru persoane vârstnice din localitatea Oradea.  

Apelul care sesiza izbucnirea incendiului la azilul de bătrâni de pe strada Vămii din municipiul Oradea, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” în jurul orei 00.40, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță de tip B2.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, ardea un corp de iluminat din interiorul bucătăriei, întreaga încăpere fiind inundată cu fum. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un cablu electric defect.

          Datorită intervenției operative a echipajelor și a sesizării în timp util a evenimentului (senzorii pentru fum şi incendiu au alertat imediat personalul azilului), incendiul a fost stins rapid, pagubele fiind limitate la lampa de iluminat. Din cauza fumului degajat, s-a degradat zugrăveala din interiorul încăperii.

          Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Foto: arhiva