Doua incendii puternice, in judetul Bihor, la un pas sa lase doua familii fara case
Stiri Bihor

Doua incendii puternice, in judetul Bihor, la un pas sa lase doua familii fara case

Doua incendii puternice au fost semnalate vineri 11,01.2019, la doua gospodarii din judetul Bihor, cauzate de depozitarea cenusii nestinse, respectiv o aeroterma defecta. La nici unul din cele doua incidente nu au existat victime.

În data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 17.55, două echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o construcţie auxiliară din curtea unei gospodării situate în localitatea Oșand, comuna Husasău de Tinca.

În urma incendiului au ars trei grinzi și șipci din structura acoperişului anexei, aproximativ doi metri lemne de foc și o afumătoare improvizată în interiorul construcției afectate de incendiu.

Forţele de intervenţie au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la locuinţa situată în apropierea focarelor.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 20.45, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit  la o locuință din localitatea Cheresig, comuna Toboliu.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperiș, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă.

Incendiul a fost stins în aproximativ 30 de minute de cei 13 pompieri militari mobilizați la fața locului, care au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile casei și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Evenimentul, generat cel mai probabil de o aerotermă lăsată sub tensiune, s-a soldat cu arderea unei suprafețe de circa 80 de metri pătrați acoperiș, a unei ferestre și a unei cantități de aproximativ două tone de porumb.

Foto: arhiva

loading...