Doua femei surprinse pe Centura Oradea in timp ce conduceau cu 142, respectiv 131 km/h
Stiri Oradea

Doua femei surprinse pe Centura Oradea in timp ce conduceau cu 142, respectiv 131 km/h

În perioada 14 – 16 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 182.135 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute şase certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracţiuni şi 12 tamponări.

286 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 40 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, şapte sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate şapte depăşiri neregulamentare, iar 41 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Centura Oradea a devenit pista de formula 1

Duminică, 16 iulie a.c., la ora 07.48, pe strada Ogorului (Centura Oradea) din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o femeie de 40 de ani, din localitatea bihoreană Tileagd, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Tot duminică, 16 iulie a.c., la ora 09.22, pe strada Ogorului (Centura Oradea) din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o femeie de 32 de ani, din localitatea Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Fiecare dintre conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Foto: ilustrativ 

loading...