Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.
Diverse

Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.

chilipirul-zilei.ro/
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane implementează, în perioada februarie-septembrie 2019, campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale “Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.”.

Campania vizează prevenirea traficului de fiinţe umane în scopul exploatării sexuale, prin creşterea gradului de informare a persoanelor vulnerabile faţă de acest fenomen.

În egală măsură, mesajul campaniei urmăreşte conştientizarea consumatorilor de servicii sexuale asupra importanţei reducerii cererii pentru aceste servicii, din perspectiva celor mai actuale studii şi rapoarte privind cauzele fenomenului traficul de persoane.

Imaginea campaniei este cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan (ADDA), care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.

decathlon.ro

Proiectul „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” finanţat din Fondul pentru Securitate Internă – componenta pentru cooperare poliţienească, a fost gândit şi planificat să conducă la creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei în ansamblu şi a grupurilor de risc privind implicaţiile traficului de persoane.

Proiectul vizează derularea unor activităţi menite să asigure dezvoltarea tuturor componentelor luptei antitrafic din România.

Proiectul se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni şi îşi propune implementarea a trei campanii de prevenire a traficului de persoane vizând principalele tipuri de exploatare: exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală şi exploatarea prin cerşetorie.