Directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, si-a dat demisia la presiunile lui Bolojan
Stiri Oradea

Directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, si-a dat demisia la presiunile lui Bolojan

Controversatul director al Aeroportului Oradea si-a dat demisia in aceasta saptamana, informand membri Consiliului de Administratiei ca, incepand cu data de 2 septembrie 2019 va renunta la mandat, chiar daca contractul lui expira in luna octombrie.

Reuniti in sedinta, membrii Consiliului de Administratie au demarat procedura privind selectia candidatilor pentru functia de director general al R.A. Aeroportul International Oradea.

Presedintele CJ Bihor a explicat ca mandatul sefului aeroportului ar fi trebuit sa expire in luna octombrie 2019 si ca in perioada de interimat aceasta va fi asigurat de actualul director adjunct.

Citeste si: Aeroportul (Inter)national Oradea, fara curse internationale, fara viziune, fara terminal si fara pasageri, risca falimentul

Mandatul domnului Pasc va inceta in data de 2 septembrie 2019. Pana la organizarea concursului, programat in luna octombrie, interimatul va fi asigurat de actualul director adjunct, Dan Balacel, care a condus Aeroportul din Arad„, a spus Pasztor.

Demisia lui Gheorghe Pasc a fost intens solicitata de Primaria Oradea, societatea civila si presa oradeana, dupa ce, in ultimul an, rand pe rand, toate companiile care organizau curse externe din Oradea s-au retras fara explicatii.

Mai mult, dupa ce saptamana trecuta, Ilie Bolojan a incheiat un acord administrativ intre Consiliul Local Oradea si Consiliul Judetean Bihor, ce prevede o colaborare strict administrativa intre cele doua institutii, pentru dezvoltarea comuna a Oradiei si a judetului Bihor, acesta a cerut imperativ demisia actualului director al Aeroportului Oradea.

Intr-o conferinta de presa, sustinuta in luna ianuarie 2019, Ilie Bolojan a afirmat ca: ” Gestionarea unor zboruri externe de pe Aeroportul Oradea rămâne o prioritate pentru noi, chiar dacă aeroportul nu este în administrarea orașului Oradea, dar ne arătăm disponibilitatea de a intra în acționariatul aeroportului, pentru a asigura subvenții și acoperirea unor costuri de operare pentru aeroport, în așa fel încât să se poată dezvolta curse externe către aeroportul din Oradea“.

Ulterior, potrivit unui sondaj efectuat de InfoOradea, la care au raspuns peste 10.000 de oameni, acestia au considerat  ca Aeroportul Oradea ar fi cel mai bine gestionat de catre Primaria Oradea, ceea ce si speram ca se va intampla acum, in ceasul al 12-lea.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News