Parteneriat german pentru dezvoltarea invatamantului dual si a parcurilor industriale in judetul Bihor
Stiri Bihor

Parteneriat german pentru dezvoltarea invatamantului dual si a parcurilor industriale in judetul Bihor

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat astăzi la Kerpen, landul Renania de Nord-Westfalia, un protocol de cooperare pentru dezvoltarea parcurilor industriale bihorene din Tileagd, Săcueni și Beiuș.

În baza acestui protocol, specialiștii organizației INGO Diplomaten International vor iniția proiectul I2P, proiect unic in Romania. Scopul acestui proiect fiind înființarea locurilor de muncă, respectiv, formarea profesională de calitate. Aceasta din urmă poate fi realizată prin învățământ în sistem dual și educația adulților, cu un accent deosebit pe reconversia profesională a șomerilor.

Proiectul I2P se concentrează pe funcționarea parcurilor industriale prin metode moderne și inovative. Modelul de succes, aplicat deja în Germania, înseamnă și transfer de cunoștințe, dar poate fi și punctul de pornire pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Documentul semnat astăzi, alături de domnul Andreas Hart, președintele INGO Diplomaten International va însemna un real sprijin pentru organizarea structurilor de învățământ în sistem dual în Bihor, pentru ca tinerilor să li se creeze locuri de muncă atractive. 

Pásztor Sándor a subliniat că reprezentanții partenerului german, vor evalua, în următoarele săptămâni, la fața locului, posibilitățile județului Bihor. Totodată, au căzut de acord ca, încă în acest an, să organizeze o conferință internațională cu titlul ”Industria 4.0 în conceptul didactic al formării profesionale, prezent și viitor în România

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News