Deputatul PNL Bihor, Cupsa Ioan, critica in termeni dura modul in care coalitia PSD+ALDE prevederile constitutionale pentru a promova modificari la legile justitiei
Cupsa Ioan

Deputatul PNL Bihor, Cupsa Ioan, critica in termeni dura modul in care coalitia PSD+ALDE prevederile constitutionale pentru a promova modificari la legile justitiei

Deputatul PNL Ioan Cupșa, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților critică în termeni duri modul în care majoritatea parlamentară PSD-ALDE încalcă prevederi constituționale și regulamentare, pentru a promova, rapid, modificările impuse și așteptate de șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la cele mai importante legi de funcționare a sistemului de justiție:

După declarațiile imperative făcute luni, 13 noiembrie, de către președintele PSD, majoritatea parlamentară PSD-ALDE s-a apucat cu hărnicie de treabă! Ca să-i intre în grații domnului Dragnea, parlamentarii PSD și ALDE încalcă principiile și normele constituționale și regulamentare privind dezbaterea actelor normative de către Parlament.

Mai precis, cele trei propuneri legislative asumate ”necondiționat și necritic”  de către unii membri ai majorității parlamentare (Pl-x nr. 417/2017, Pl-x nr. 418/2017 și Pl-x nr. 419/2017) au fost transmise pentru dezbatere și întocmirea raportului către ,,Comisia specială comună a celor două Camere pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției”, deși cu aceste propuneri trebuiau sesizate, potrivit Constituției și regulamentelor celor două Camere, comisiile permanente de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului, în funcție de prevederile constituționale privind domeniul de sesizare al fiecărei Camere. Pentru a evita dezbaterea parlamentară constituțională și regulamentară, majoritatea parlamentară PSD-ALDE încearcă impunerea acestor proiecte în cadrul unei comisii, care este, prin statutul său, o comisie specială, ce nu poate redacta rapoarte și nici proiecte legislative cu privire la nicio propunere legislativă care nu face parte dintre obiectivele stabilite prin Hotărârea de înființare a acestei Comisii!

Or, inițiativele mai sus arătate nu fac parte dintre obiectivele Comisiei speciale, iar parlamentarii PSD-ALDE nu au înțeles nici acum faptul că o lege nu poate fi promovată, dezbătută sau adoptată cu încălcarea LEGII, adică a Constituției și Regulamentelor.

interlink.ro

Dacă își doresc să promoveze aceste legi, repede, doar pentru satisfacția domnului Dragnea, atunci își asumă riscuri uriașe, punând în pericol chiar stabilitatea sistemului judiciar.

Dacă tot susțin că vor să implementeze deciziile Curții Constituționale, atunci să respecte Constituția și să nu o încalce chiar prin forțarea procedurilor legislative din Parlament, căci PNL va provoca controlul de constituționalitate asupra acestora, iar Curtea Constituțională nu poate decât să  constate neconstituționalitatea acestor viitoare legi!

Vor oare doar să-l păcălească pe Liviu Dragnea că îl ajută cu problemele din justiție? Atunci vă garantez că nu reușesc să o facă foarte bine!  

Vor oare  și să scape de el cât mai repede?  Doar ei știu…”

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News