Deputat PNL, av. Ioan Cupsa: Domnule Profesor Tudorel Toader, demisionați!
Cupsa Ioan

Deputat PNL, av. Ioan Cupsa: Domnule Profesor Tudorel Toader, demisionați!

Ca urmare a prezentării miercuri, 23 august 2017, de către Ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, a modificărilor propuse privind legile justiției (Legea 303/2004, Legea 304/2004 și Legea 317/2004), domnul avocat Ioan Cupșa, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, transmite pozitia dansului privind acest subiect:

“Domnule Profesor Tudorel Toader, demisionați!

Aveți o carieră academică de respectat, ați fost membru al Curții Constituționale a României  iar, pentru un jurist, cariera dumneavoastră este una de excepție. Acum, desigur, pare că vă încununati în mod fericit cariera academică și profesională, fiind ministru de justiție! Pare doar…!

Nu uitați ca sunteți, în prezent, rectorul uneia dintre cele mai importante universități din  România, nu uitați că ați fost decanul Facultății de Drept din Iași, o remarcabilă facultate cu o istorie și un  prezent cărora le datorăm mult noi, juriștii români. 

Datorăm respect acestor unități de învățământ, datorăm respect celor care au format școala românească de drept, datorăm respect celor care ne-au format profesional pe noi, juriștii de azi! Așa cum datorează respect toți românii pentru participarea acestor „școli de drept”, prin profesorii și absolvenții  lor, la crearea sistemului de  drept modern românesc!

Lipsa de respect față de ordinea constituțională, manifestată prin încercarea grosolană de a controla puterea judecătorească de către puterea politică, demers girat de către domnia voastră, nu este nici pe departe potrivită cu statura profesională și cu imaginea unui profesor al Facultății de Drept din Iași, este în totală contradicție cu obligațiile pe care un rector al prestigioasei Universități din Iași le are!

 Mi-ați fost descris, de către cineva care vă cunoaște, printre altele, ca fiind un om inteligent, foarte bun profesionist și „încăpățânat”!

Pentru școala de Drept din Iași, pentru toate școlile de Drept din România (cu care vă identificați, măcar în parte, ca magister), pentru juriștii de azi, pentru cei care mai cred în sistemul judiciar din România, pentru cei care … DEMISIONAȚI!

Nu vă încăpățânați să gestionați, în continuare, agenda toxică a PSD – ALDE,  agendă care își propune să pervertească actualul sistem de drept în așa fel încât să fie util vremelnicilor politicieni aflați la putere!

Nu am niciun fel de reacție emoțională față de felul în care vă compromiteți ca persoană domnia voastră, din punct de vedere profesional sau politic. Este, în exclusivitate, treaba dumneavoastră!

Sunt dator, însă, să vă cer să demisionați  pentru că sunteți, vrem sau nu vrem,  reprezentantul în „piața publică” al școlilor românești de Drept, reprezentantul actual cel mai vizibil al juriștilor români, al celor care fac parte și care contează în sistemul judiciar românesc.

Ce speranțe mai pot nutri românii că sistemul de drept, sistemul judiciar din România se vor îmbunătăți, atunci când, după ce ajunge Ministru de justiție –  un om cu pregătire academică impecabilă, cu o experiență profesională remarcabilă (incluzând și trecerea pe la  CCR!), cunoscut a fi un om onest, fără pete (cunoscute) pe suflet sau pe portofoliul profesional – se comportă ca un politruc obedient…!?

Ce speranțe să mai avem dacă girați, din respectabilele dumneavoastră poziții, golănia politică?

Pentru binele dumneavoastră și al nostru, nu fiți încăpățânat de această dată, DEMISIONAȚI!”

Deputat PNL Bihor, Ioan Cupsa

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News