Deputatul Kiss Janos: 9 martie – Astazi comemoram detinutii politici anticomunisti, condamnati de „mânia proletară” a rusofililor, in perioada 1944-1989
Janos Kiss

Deputatul Kiss Janos: 9 martie – Astazi comemoram detinutii politici anticomunisti, condamnati de „mânia proletară” a rusofililor, in perioada 1944-1989

Astăzi este momentul să ne amintim și de cei care, venind de la răsărit călare pe tancurile produse în uzinele siberiene, au făcut din viețile frumoase și pline de sens ale unora dintre înaintașii noștri un iad.

 
Să ne amintim, bineînțeles, de suferința înaintașilor noștri, dar să nu uităm nici cine a produs-o, pentru că dacă uităm acest lucru riscăm, căzând pradă unei propagande perfide și veninoase, să trecem din nou prin momente similare.
 
Îi comemorăm sau îi cinstim astăzi, după caz, pe deținuții anticomuniști, întemnițați nu în urma săvârșirii unor infracțiuni a căror pedepsire este firească într-o ordine juridică de inspirație contemporană, nu în urma unui proces echitabil, în care au fost administrate probe atât împotriva, cât și în apărarea lor, în care le-au fost reprezentate interesele și în care au fost judecați de o instanță independentă și imparțială, ci în urma unor simulacre de procese, în care așa-ziși asesori populari având cel mult o pregătire juridică sumară condamnau, la ordin și la normă, „cu mânie proletară”, persoane aparținând claselor sociale pe care le detestau.
 
Însă aceste veritabile crime judiciare nu s-au săvârșit singure. Nu s-au săvârșit nici ca urmare a vreunei opțiuni a poporului român. S-au săvârșit la comanda și sub îndrumarea directă a unui regim instaurat la putere cu sprijinul direct al Moscovei și total obedient acesteia. S-au săvârșit de către un regim și de către niște persoane care s-au făcut, în mod voluntar, pentru diverse avantaje meschine, instrumente ale politicii imperiale, de dominație, a Moscovei.
 
O politică ce atunci îmbrăca haina comunismului iar acum o îmbracă, alternativ, pe cea a panslavismului, panortodoxismului, antiamericanismului, antiglobalismului, suveranismului, conservatorismului etc.
 
Sub toate aceste haine este, însă, realitatea nudă și dură a faptului că Moscova practică întotdeauna violența structurală, indiferent în ce mod o justifică în fiecare epocă în parte. Iar noi trebuie să respingem această violență întru totul, aderând la o ordine internațională bazată pe drept, nu pe forță. Aceeași ordine pe care o respinge Moscova. Iar noi trebuie să respingem violența moscovită în toate manifestările sale, nu doar în cea comunistă.

Ne găsiți și pe Google News