Creste numarul somerilor in judetul Bihor, in luna ianuarie. Cei mai multi someri sunt din randul celor care au absolvit cel mult 8 clase
Stiri Oradea

Creste numarul somerilor in judetul Bihor, in luna ianuarie. Cei mai multi someri sunt din randul celor care au absolvit cel mult 8 clase

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.924 șomeri (din care 1.560 femei), rata șomajului fiind de 1,25% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,22 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,03 pp.

Din totalul de 2.924 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.094 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.830 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.130  șomeri provin din mediul rural și 794 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (29%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 23% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12% iar cei cu studii superioare reprezintă 11% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 27% persoane foarte greu ocupabile, 28% greu ocupabile, 28% mediu ocupabile, iar 17% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Ne găsiți și pe Google News