Copilul dat disparut in apele Crisului Negru, la Tinca, a fost gasit la cca 3 m sub apa. Din pacate nu a mai putut fi salvat
Stiri Bihor

Copilul dat disparut in apele Crisului Negru, la Tinca, a fost gasit la cca 3 m sub apa. Din pacate nu a mai putut fi salvat

La ora 17.20, o apelantă a numărului unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana“ al județului Bihor cu privire la faptul că un copil a fost văzut plutind în apele Crișului Negru, pe raza localității Tinca.

La locul indicat de apelanta numărului unic 112, au fost mobilizate imediat, opt echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca, Detașamentului de Pompieri Salonta și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, din care șase de  căutare-salvare de la înec, cu bărcile din dotare, un echipaj de pompieri scafandri și un echipaj de pompieri paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și elicopterul SMURD. De asemenea, au fost contactați reprezentanții SalvaDrone pt. a asigura sprijin în misiunea de căutare  a copilului, cu ajutorul dronelor.

În jurul orei 19.30, după aproximativ două ore de căutări,  copilul a fost găsit de scafandri, la o adâncime de circa 2.50 – 3 metri, însă din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia.

În acest context, tragem, din nou, un semnal de alarmă referitor la pericolul pe care îl implică ignorarea măsurilor specifice de prevenire a înecului, adresându-vă rugămintea de a supraveghea în permanență, copiii aflați în apă sau în proximitatea acesteia, de a vă scălda și de a le permite copiilor să se scalde doar în locuri special amenajate pentru înot. De asemenea, vă recomandăm să nu intrați  în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare și să evitați scăldatul solitar sau pe timp de noapte.

Ne găsiți și pe Google News