Continua modernizarea strazilor din Oradea
Stiri Oradea

Continua modernizarea strazilor din Oradea

Strada Sisești din cartierul Velența, un tronson de drum aflat până acum la stadiul de pietruire, se află în plin proces de modernizare. Pe toată lungimea străzii de 102,78 de metri, până acum s-au executat săpăturile generale, s-a executat canalizarea pluvială și s-a turnat stratul de fundație din balast. De asemenea, au fost montate bordurile.

Urmează să se monteze gurile de scurgere și să se toarne stratul de bază de balast stabilizat, după care, ulterior, se va așterne primul stratul de binder și apoi cel de uzură.

Valoarea contractului de lucrări este de 272.020,23 de lei (fără TVA).

Lucrări și pe str. Episcop Vasile Coman

Totodată, se execută lucrări de modernizare prin asfaltare pe str. Episcop Vasile Coman din cartierul Luceafărul, pe un tronson de cca 190 m și reabilitarea unei porțiuni de 124 m, unde asflatul era degradat. Pe primul tronson menționat s-a așternut primul strat de binder și urmează stratul de uzură, precum și finalizarea trotuarelor, iar pe cel reabilitat va urma frezarea stratului existent și turnarea unui nou strat de uzură.

Tot în cadrul acestui proiect se amenajează locuri de parcare și accesele la blocuri. Totodată, se realizează iluminatul public.

Reamintim că mai multe străzi din Oradea se află în curs de modernizare la ora actuală, intenția municipalității fiind ca până la finalul acestui an să fie date în folosință cât mai multe dintre cele planificate. 

Ne găsiți și pe Google News