Constructia parcarii Vointa, de pe strada Baritiu, va fi finantata din taxele si amenzile de parcare din Oradea
Stiri Oradea

Constructia parcarii Vointa, de pe strada Baritiu, va fi finantata din taxele si amenzile de parcare din Oradea

Primarul Ilie Bolojan a prezentat in cursul acestei saptamani o trecere în revistă a proiectelor finanțate din bugetul local. Unul dintre aceste proiecte este si constructia parcarii de pe strada George Baritiu.

Proiectul a fost aprobat, initial, in sedinta Consiliului Local din din 21 decembrie 2017, dar la acea data inca nu era clar care vor fi sursele de finantare pentru construirea acestei parcari.

Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală a Oradiei și constituie parte din programul de construire parcări supraterane și subterane în zona instituțiilor publice din zona centrală a orașului.

Parcarea Voința care urmează să se construiască pe strada George Braițiu va avea cca 400 de locuri de parcare și va prelua mașinile care nu vor mai avea spații de parcare în zona Pieței Ferdinand și pe alte câteva străzi pietonale din zona centrală.

CITESTE SI: Primarul Ilie Bolojan a prezentat, azi, proiectele legate de mobilitatea urbana si zona centrala a Oradiei. Ce investitii urmeaza sa se faca in Oradea

Urmează ca săptâmâna viitoare să se publice anunțul pentru selectarea unui constructor în vederea realizării acestei parcări. Construcția acestei parcări se va face printr-un credit furnizor, respectiv se va plăti această lucrare timp de 5 ani de zile în 60 de rate egale.

Lucrările vor începe în această toamnă sau cel târziu în primăvara anului viitor, dacă procedura de licitației va decurge fără probleme. Durata de execuție va fi de 1 an de zile.

Banii necesari realizării acestei parcări vor proveni din taxele de parcări și din amenzile de parcări care se aplică în municipiul Oradea.

loading...