Concert extraordinar Joshua Nelson la Sinagoga Zion din Oradea
Evenimente

Concert extraordinar Joshua Nelson la Sinagoga Zion din Oradea

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor vă invită duminică, 18 septembrie 2016, orele 19:00, la Sinagoga Neologă Zion, unde va avea loc CONCERTUL EXTRAORDINAR  susţinut de JOSHUA NELSON, creatorul muzicii Kosher Gospel.

Orădenii sunt așteptați în 18 septembrie la întâlnirea cu o muzică aparte, ale cărei sonorităţi sunt în perfectă armonie cu spaţiul arhitectural al cultului mozáic.  Supranumit și prințul muzicii kosher-gospel,  Joshua Nelson va fi prezent la Sinagoga Neologă Zion din Oradea cu un recital de pian de excepţie.

Pianist și solist vocal de origine afro-americană, el îmbină muzica gospel și cea evreiască într-o manieră aparte, fiind asemănat deseori pentru esența și originalitatea muzicii sale cu John Coltrane, unul din titanii jazzului. Ghidat de originile sale și valorile în mijlocul cărora a fost crescut, Joshua Nelson pune  bazele stilului Kosher Gospel și reușește cu fiecare concert să transforme sala de spectacol într-un univers încărcat cu  energie pozitivă.

El este apreciat pentru ușurința cu care muzica lui pătrunde în diferite culturi, iar îndrăgita prezentatoare TV americană Oprah Winfrey îl numește „the next big thing”.

Bilete pentru concertul lui Joshua Nelson sunt disponibile la Sinagoga Neologa Zion (str. Independenţei nr. 22, Oradea). Preţul unui bilet este de 3 lei.

Concertul lui Joshua Nelson este organizat de Fundația TARBUT, cu sprijinul Transylvania Cultural Community și al Ambasadei SUA în România. Fundația TARBUT a fost înființată în 2014, la aniversarea a 70 de ani de la deportarea evreilor din 1944 și are ca misiune educarea tinerei generații, comemorarea și perpetuarea memoriei victimelor Holocaustului prin organizarea de evenimente culturale, lecturi, eseuri, competiții ș.a. Un obiectiv important al Fundaţiei este restaurarea monumentelor evreiești reprezentative din zona Sighet – Maramureş. Având ca obiectiv generic promovarea şi valorizarea culturii iudaice universale, Fundaţia TARBUT derulează proiecte centrate pe cultivarea memoriei colective, a educaţiei, artei, literaturii şi spiritualităţii. Finalitatea tuturor proiectelor este orientată spre păstrarea valorilor perene ale umanităţii.