Cod “roşu” pe stocul tuturor grupelor de sânge la Centrul de transfuzie sanguina din Oradea
Stiri Oradea

Cod “roşu” pe stocul tuturor grupelor de sânge la Centrul de transfuzie sanguina din Oradea

La Centrul de transfuzie sanguina din Oradea este intr-adevar un cod rosu datorat lipsei acute de sange si nu doar pe unele grupe, ci pe absolut tot stocul de sange, ne informeaza Dr. Olivia Burta, sefa Centrului de Transfuzie Sanguina din Oradea.

La ora actuala s-a inregistrat o scadere de cca 50% , anumarului de donatori, comparativ cu aceeasi perioada aferenta fiecarei luni (primele 10 zile ale fiecarei luni din 2017).

Toate grupele sunt pe cod “rosu”. Azi a fost prima zi cand peste 40 de persoane s-au prezentat la donare, in rest intre 20-25 pe zi. Vinerea trecuta (doar) am avut o comanda de la spitalul municipal de 21 de afereze de trombocite“, ne-a relatat Dr Olivia Burta.

In ultima vreme sunt multe cazuri, extrem de grave, situatii limita in care speranta este sustinerea vietii si este in donatorii de sange! Nu putem ramane indiferenti, sanatatea pe care o avem, trebuie onorata si in acest mod, de a ajuta pe cel de langa tine, care nu are sansa de a fi sanatos!

Acum sunt internati 2 copii cu leucemie in stare extrem de grava, fiecare dintre noi trebuie sa empatizeze si sa se implice“, ne-a transmis dna. Burta.

Asadar, cei ce doresc sa se implice, sa sprijine, sa ajute, sunt asteptati sa o faca în fiecare zi de lucru (luni – vineri) între orele 07:30 – 11:30, pe strada Louis Pasteur – 30,  telefon 0259 434752