Amenajarea accesului la Aquaparkul Nymphaea se apropie de final. Strazi modernizate, sens giratoriu si parcare noua (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Amenajarea accesului la Aquaparkul Nymphaea se apropie de final. Strazi modernizate, sens giratoriu si parcare noua (GALERIE FOTO)

In cadrul unei conferinte de presa, Viceprimarul Florin Birta a prezentat stadiul lucrărilor la strada Codrilor si accesul spre Aquaparkul Nymphaea.

Lucrarile la zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea au început la 1 noiembrie 2016 și sunt în curs de finalizare, respectiv s-a lucrat la modernizarea străzii Codrilor, amenajarea intersecției cu străzile Aleea Ștrandului, Olteniei și Piatra Craiului prin realizarea unei girații, realizarea accesului la parcarea aquaparcului, reamenajarea spațiilor de parcare existente și crearea unor noi locuri de parcare.

,,În această zonă am intubat Pârâul Întunecat pentru a putea asfalta strada Codrilor în bune condiții și pentru a se realiza girația. Pentru lărgirea parcării, am mutat axul străzii Codrilor spre linia ferată și am realizat aproximativ 120 de noi locuri de parcare, parcarea Aquparkului având în prezent aproape 600 de locuri de parcare și 3 parcări pentru autocare. Între parcare și stradă am executat un zid de sprijin iar la toamnă, pe partea dinspre calea ferată a străzii, vom planta un aliniament de arbori pentru a crea o perdea verde. Căutăm totodată parteneri care să amenajeze girația realizată și spațiile verzi”, a declarat Florin Birta în deschiderea conferinței.

Tot aici s-a lucrat la realizarea trotuarelor, la schimbarea sistemului de iluminat public și la pista de biciclete de pe strada Codrilor, care face legătura cu cea existentă din parcul Ion I.C. Brătianu și care până la finalul anului va face legătura cu Podul Constantin Prezan. Anul acesta s-a lucrat și la asfaltarea străzii Aleea Ștrandului care face legătura cu strada Codrilor, pentru a da un aspect unitar zonei. Valoarea lucrărilor realizate în zona Codrilor-Aquaparkul Nymphaea esste de 3.739.353,76 fără TVA iar constructorii au fost S.C Gauss Topo SRL, S.C. Abed Nego Com SRL și S.C. Ritmoteh SRL.

loading...