COD GALBEN de inundatii pe Crisul Negru. Scurgeri importante pe versanţi, torenți si viituri rapide
Stiri Bihor

COD GALBEN de inundatii pe Crisul Negru. Scurgeri importante pe versanţi, torenți si viituri rapide

Institutul National de Hidrologie a emis o actualizare a codului galben din 17.03, avand in vedere ploile si topirea zapezii din zona montana. In judetul Bihor, zona vizata este Crisul Negru si afluentii sai. Codul este valabil pana la ora 16:00.

Vestea buna  este ca in Bazinul Crisului Repede nu a mai fost necesara o alta atentionare sau prelungirea celei vechi. Va redam mai jos comunicatul INHGA

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 8 din 17.03.201, in intervalul 19.03.2017 ora 10:00 – 19.03.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru – bazin superior (judeţul Bihor) se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

harta atentionare hidrologica nr.9 din 19.03.2017

Judetul Bihor este vizat si de un COD GALBEN de ploi, insemnate cantitativ, pe alocuri si vant puternic, iar in zona Muntilor Apuseni, la peste 1500 de m, va ninge abundent si va viscolu, viteza vantului va depasi pe alocuri 70-80 km/h.

Asadar atentie celor care circulati in zonele inalte ale judetului

loading...