CFR Oradea si IPJ Bihor sprijina turul ciclist pe bicicleta pe la bisericile de lemn, din acest weekend
Informatii utile

CFR Oradea si IPJ Bihor sprijina turul ciclist pe bicicleta pe la bisericile de lemn, din acest weekend

Compania feroviară va suplimenta vagoanele pentru trenul personal care pleacă din Oradea spre Cluj sâmbătă dimineaţa la ora 7:30 şi opreşte în Halta Vadu Crișului , locul de unde va porni turul pe biciclete pe la bisericile de lemn din Bihor. De asemenea, CFR va suplimenta şi vagoanele garniturii care se întoarce spre Oradea din Halta Vadu Crișului sâmbătă seara la ora 17.11 .

Recomandăm tuturor turiștilor să-și cumpere bilete și pentru bicilete din timp și să se îmbarce în ultimul vagon al garniturii de tren.

Turiștii care vin cu mașinile pot parca gratuit și în siguranță, în apropierea sălii de sport din Vadu Crișului situat lângă o pensiune din localitate. Parcarea va fi semnalizat[ cu un banner al Agenției de Management al Destinației Bihor.

Citeste si: Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Biserici de lemn, din nou, in acest weekend

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor , prin secția 1 de Poliție Rurală Borod și lucrătorii poliției rutiere Aleșd, va asigura desfășurarea în condiții bune a evenimentului. Agenții de poliție vor oferi asistență participanților înainte de plecare , iar pe parcursul zilei vor monitoriza evenimentul.

CIRCULĂM RESPONSABILbanner-tura-15-octombrie

Grupul de bicicliști va fi coordonat de 7 persoane pe tot parcursul traseului și va fi însoțit de o mașină de asistență tehnică. Recomandăm participanților și în special persoanele sub 14 ani să fie însoțite de cel puțin un părinte care să-I supravegheze (sau cel puțin o rudă), iar persoanele peste 14 ani să dețină asupra lor un act de identitate.

Este necesar ca toți turiștii să poarte în timpul deplasării cască de protecție omologată, vestă reflectorizantă, și să transporte pe bicicletă numai copii de până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în fața sau în spate un suport special. Bicicleta trebuie să fie echipată în fața cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Participanții sunt rugați să traverseze drumurile publice numai pe treceri de pietoni, pe lângă bicicletă și să se deplaseze pe drumurile publice numai unul în spatele celuilalt.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News