Cetatean roman prins cu permis de conducere fals in Vama Bors
Stiri Bihor

Cetatean roman prins cu permis de conducere fals in Vama Bors

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.  

 În data de 17.02.2018, în jurul orei 20.28, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Vasile A., în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Anglia.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate, şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Spania.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări, în urma cărora s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere spaniol anulat din anul 2014 de către instanţele de judecată.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obținut permisul de conducere în Marea Britanie, plătind suma de 200 lire.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu permis de conducere anulat pentru Vasile A., urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News