Scriitorul si publicistul Stelian Tanase isi lanseaza cartea “Nocturna cu vampir” la Oradea
Evenimente

Scriitorul si publicistul Stelian Tanase isi lanseaza cartea “Nocturna cu vampir” la Oradea

Nocturna cu  vampirPrimaria Oradea ne invita joi, 22 februarie 2018, ora 18:30 la conferinta „Elite si modernizare”, sustinuta de scriitorul Stelian Tanase, ce se va desfasura in Sala Mare a Primariei Municipiului Oradea.

In aceeasi zi, Stelian Tanase isi va lansa cartea ,,Nocturna cu vampir” de la ora 17.00 la libraria R&R

Stelian Tănase (n. 17 februarie, 1952, București) este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român. Stelian Tănase este Președintele Societății Române de Radio și Televiziune.

Activitatea mediatică a lui Stelian Tanase

A realizat emisiunea radiofonică „Conversația de joi seara”, la Radio Contact și emisiunile de televiziune „2 plus 1” și „Orient Express”, la Antena 1 și „Zece și un sfert”, la Realitatea TV

La sfârșitul anului 2003 a realizat, pentru trei luni, talk-show-ul „Mașina de tocat” la postul public de televiziune TVR 1. Conform informațiilor de presă, emisiunea a fost oprită datorită intervenției PSD, partidul aflat la putere la acea vreme.

În septembrie 2010, realiza emisiunile „3×3” și „Tănase și Dinescu” de la Realitatea TV. După ce a fost nominalizat ca Președinte interimar al SRTV, Stelian Tănase a declarat public că nu va apărea în emisiunile Televiziunii Române cîtă vreme va fi conducătorul respectivei instituții.

Opera literară și științifică, memorialistica Stefan Tanase

Opera lui Stelian Tănase are trei părți importante: textele ficționale (literatura), textele nonficționale (știință politică, istorie, cercetarea arhivelor), memorialistica. O parte semnificativă dintre cărțile nonficționale reprezintă rodul cercetărilor de decenii făcute de Stelian Tănase în arhivele comunismului românesc, arhivele PCR și arhivele fostei poliții politice, Securitatea. Despre romanele lui Stelian Tănase au scris mai mulți critici literari.